Inhalacija pčelinjim društvima

 Isceljujući vazduh iz košnica je relativno nova metoda kod nas  dok se  u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Rusiji, Ukrajini, Bugarskoj koristi već više decenija.

Isparljive frakcije eteričnih ulja, propolisa, meda, voska, matične mleči, perge, aromatičnih materija i fitoncidi cvetova nektara kao i pčelinjeg otrova koji se oslobađaju iz košnica naseljenim pčelama dezinfikuju vazduh oko pčelinjaka (deset i više društava) u prečniku od 200 m.

Apikomora je kućica napravljena od prirodnih materijala, u njoj čovek može da leži na košnicama i oseti smirujuće zujanje hiljada pčela ali i njihovu specifičnu energiju, to je svojevrstan način kontakta sa pčelama. Ta pčelinja mikroklima ima blagotvorno dejstvo na ljudski organizam - dovodi ga u stanje ravnoteže, nestaje stres i napetost i stvara osećaj kao da ste zaštićeni, te ima mnogobrojne fizičke, psihičke i medicinske efekte.

U ovim kućicama moguće je osetiti blagodeti vazduha iz košnica koji se udiše direktno iz njih, a obogađen je mešavinom polena, matične mleči, propolisa, nektara, svega onoga što pčela iz prirode donese u košnicu.

 

Aerostimulati iz košnica poboljšavaju opšte stanje čovekovog organizma utičući na imuni sistem. Stimulativno deluje na respiratorni, želudačno crevni i kardiovaskularni sistem. Inhalacija se koristi kao preventiva ali pomaže kod već obolelih osoba, ne retko dolazi do izlečenja nekih bolesti.

Vazduh se udiše direktno iz košnice. Taj vazhduh, aerosol,  je mešavina polena, matične mlieči, propolisa, nektara, odnosno, svega onoga što pčela u prirodi nađe, unese u košnicu, to se može udisati. To je dobro za one koji pate od alergija, astme, plućnih bolesti, ako je neko alergičan na polen. Dokazano je da kod jednog dela  ljudi koji su alergični na polen kroz 10 tretmana od pola sata dođe do rezistentnosti organizma. U komori se sedi pola sata i vrlo je bitno duboko disati. Mogu je koristiti svi, čak i deca. Tretman  pomaže kod problema kao što je bronhitis, alergije, migrene, glavobolje i depresije, a vrlo je dobar je i za sportiste.

Ležanje na košnicama je način zdravstvenog kontakta sa pčelama koji se zasniva na pročišćavanju ljudskog energetskog polja od slojeva negativne energije, uklanjanja energetskih blokada i stega koje su uzročnici bolesti. Boravak u "Pčelinjoj klinici" potpuno je bezopasan i nema direktnog kontakta sa pčelama.