Pčelinja klinika jedinstven projekat u Srbiji

Pčelinja klinika je jedinstven projekat u Srbiji i u većem delu Evrope koji se sastoji od boravka u prostoru sa pčelama. Potpuno je bezopasan (nema direktnog kontakta sa pčelama) a boravak u mikroklimi koju stvaraju pčele veoma pogodno deluje na ljudski organizam, obezbeđuje mu odmor, rehabilitaciju a pomaže i u lečenju više bolesti kardiovaskularnog sistema, nervnog i respiratornog sistema, reumatskih, dermatoloških, uroloških, ginekoloških i srčanih bolesti. Takođe pomaže kod problema koje stvara kamenje u bubrezima, raznih bolesti zglobova, normalizuje potenciju kod muškaraca, eliminiše nesanicu a takođe ljudski organizam dovodi u stabilno stanje. Osim spomenute apiterapije, svi gosti imaju na raspolaganju pčelinje proizvode: med, med sa lekovitim biljem, polen, propolis, medovinu, koji su u ponudi kao hrana i kao lek.

 

 Prilog o Pčelinjoj klinici na Radio - televiziji Vojvodine - kliknite OVDE da biste pogledali prilog

Apiterapija u Pčelinjoj klinici - televizija KANAL 25 -  kliknite OVDE da biste pogledali prilog

Zavirite u Pčelinju kliniku i upoznajte se sa kvalitetima Bačkim Novim Selom - kliknite OVDE da biste pogledali film.

Naš pčelinjak je stacioniran pored reke Dunav u Bačkom Novom Selu, okružen šumama i ritovima. Naše pčelice će biti vaši domaćini a mi smo za vas napravili mesto za odmor uz apiterapiju, ribolov, šetnju, vožnju biciklom, ali i čamcem, koji smo nazvali Pčelinja klinika. 

Sajmovi nagrade i priznanja

Naša klinika je učesnik mnogih međunarodnih sajmova, na kojima smo imali zapažena izlaganja iz oblasti apiterapije kao i pravljenja pčelinjih preparata.

  1. Regionalna razvojna agencija Bačka - Brend Bačke, za izuzetan doprinos razvoju ruralnih sredina, ruralne ekonomije i turizma.
  2. Novosadski SajamZlatna medalja novosadski sajam, za kvalitet zdravstveno-ruralnog turizma.
  3. Novosadski Sajam - Najbolje pčelarsko poljoprivredno gazdinstvo
  4. Novosadski Sajam - Najbolji u Agrobiznisu
  5. Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novome Sadu "FINS" - Dodeljuje Zlatnu ocenu kvaliteta.
  6. Međunarodni sajam organske proizvodnje BiH Novi TravnikZlatna nagrada za kvalitet meda.
  7. Pčelarska udruga CORNACUM Vukovar - dodeljuje diplomu Srebrnog obeležja.
  8. Slovački poljoprivredni univerzitet iz Nitre  ' za učešće na četvrtoj međunarodnoj konferenciji.

Procedure i sistem za garantovanje bezbednosti i kvaliteta hrane sažeti su u relevantne propise koji su na snazi u EU svih zemalja članica, kao i u Republici Srbiji. Ovi propisi se uglavnom odnose na industrijsku, tržišnu proizvodnju hrane i pokrivaju ceo lanac ishrane od primarne proizvodnje do prodaje krajnjem potrošaču. Oni se ne odnose na proizvodnju hrane za ličnu potrošnju i privatnu upotrebu.

PRIRUČNIK OTVORITE KLIKOM NA LINK ISPOD 


Razvijen u okviru projekta razvojne pomoći Slovačke Republici Srbiji „Podrška ostvarivanju higijenskih standarda EU i angažovanju žena pčelara u preradi pčelinjih proizvoda u Vojvodini”